Q/A

Hur funkar det med häst och pojkvän? du verkar ju ändå vara rätt mycket med honom så hur gör du då med hästen? hur hinner du med allt liksom?
- Faktum är att jag faktiskt inte riktigt hinner med allt. Däremot så har jag en sån himla tur att Tilda och hennes mamma som min häst står uppstallad hos är så himla snälla som gjort det möjligt nu under denna helg för mig att åka bort. Tilda och hennes mamma äger fyra stycken hästar. Tre unghästar (valacker) och ett russ sto. Dessa tre valacker står nere i det nyare stallet där även min häst står. Så när jag väl är där och mockar och fodrar för min häst så brukar jag mocka och fodra för deras hästar, oftast då för de tre valckerna eftersom att dem är i samma stall. Så under de dagar jag hjälpt dem med de har jag "tjänat" ihop någon dag som jag kan få hjälp tillbaka på. Och sen bor ju jag inte så jätte nära längre eftersom att mina föräldrar särat på sig. Så jag har inte möjlihet till att vara där varje dag. Men det är faktiskt okej för dem. Bara jag är där åtminstone tre dagar i veckan, och försöker vara där mer såklart. Men det är svårt att få ihop med hämtning och bussar tyvärr. Däremot, för att inte glida ifrån dina frågor allt för mycket så kan jag ju inte åka iväg till Oliver två veckor i rad till exempel. Där tar mitt samvete över så det tänker jag inte göra, även om jag faktiskt skulle vilja vara hos Oliver. Och sen så har jag inte varit så jätte sugen på att greja så mycket då jag faktiskt inte har kunnat använda Senco då han är "låst". Pga Lovie, som du säkerligen då vet med tanke på dina frågor. Hoppas du fick dig svar på dina frågor! :)

Hur går det med hästarna? kommer du kunna använda din häst på egen bestämmelse och så snart?
- Just nu vet jag faktiskt inte. På lördag så kommer vi som sagt att återigen testa och se hur dem funkar utan varandra. Fast denna gången ska Senco få komma ut och Lovie stå kvar inne i stallet. Självklart inte själv. Utan tillsammans med de två valackerna. Jag och Tilda rider ut med våra hästar, ser hur dem funkar ihop och går det bra är det självklart perfekt. Däremot är han helt osammarbetsvillig så är det antingen något vi får jobba på eller så får vi bara lägga ner det. Sen så har även Lovie fått ett litet halvdåligt bakben, så funderingar kring att kanske ta bort henne tar återigen kommit upp. Dock så är det inget aktuellt just för tillfället, utan vi ska vänta någon vecka och se om hon kanske blir bättre. Om inte så är det nog ta bort henne som gäller tyvärr. Därefter får vi se hur Senco blir. Antingen så blir han bättre och finner sig i att han har fått nya vänner eller så kommer han gå och sörja och därifrån får man ta beslut.

Du och din pojkvän bor inte så nära varandra eller? är inte det väldigt jobbigt?
- Såklart att det är jobbigt. Vi kan ju inte 'spontan träffas' en onsdagskväll till exempel. Om det inte är lov såklart! Ibland kan jag känna att jag skulle vilja ha mer tid att träffas på än bara från fredagkväll till söndag eftermiddag. Men det är svårt att få till det på något annat sätt eftersom att avståndet är såpass långt. Kan ibland bli lite avundsjuk på vänner som har sina pojkvänner nära, i typ grannkomunen eller så. Dem kan umgås på kvällar och ja, lite när som helst. Men samtidigt så kan jag inte tänka mig någon annan än Oliver, det är bara att stå ut tills han är färdig med skolan, det börjar ju faktiskt ta sig! Och därefter får vi helt enkelt se vad som händer! :)

Haha, från i somras. Oliver har fotograferat! ;)

Gillar

Kommentarer