Q/A

Förlåt för att det har dröjt så länge för svar på era frågor.. Men nu ska förhoppningsvis uppdateringen bli bättre!:)

Hur trivs du och din häst i "nya" stallet? Går allting bra?
Faktiskt så ja, han trivs extremt bra. Han funkar att rida ihop med alla de tre valackerna som rids hos Tilda så det är verkligen toppen. Plus att när man rider på honom nu tillsammans med någon av deras valacker så känns han inte så beroende av dem egentligen. Precis som om att vi bara skulle kunna vända eller ta en annan väg och rida utan dem. Och såna känslor hade jag absolut inte då vi red ut tillsammans med Lovie. Dock tycker Senco att det är lite läskigt att stå själv i gången då det bara är han i stallet. Så det är bara något man får försöka jobba på eller så får man bara ta med hans hagkompis in när man ska sadla och tränsa och sedan släppa ut hagkompisen igen och sen rida iväg. Vilket jag absolut funderat på.
Jag själv trivs faktiskt också rätt bra. Visst är det lite längre dit än vad det var till förra stallet. Men med tanke på att Senco psykiskt och fyskiskt verkar må bättre utan Lovie i ett större stall så känner jag ändå att det är värt det. Och det är mer också mocka, från att gå till att mocka två boxar till att nu mocka fem är ett stort steg. Även om jag inte behöver mocka mer än min box så gör jag faktiskt gärna det om jag har tid. Det är en väldigt bra "terapi" stund för mig själv faktiskt.

Vad kan du rekommendera till en häst som kissar mycket i sin box?
Senco kissar faktiskt också en hel del i sin box. Och det finns väldigt bra alternativ för att slippa behöva kasta ut typ halva boxinnehållet varje gång man ska mocka. Man kan till exempel använda sig av stallpellets. Bädden blir då rätt så fast och det är lätt mockat. Tilda och hennes mamma har det i en av boxarna till deras valacker. Och det är lätt att mocka då man mer eller mindre bara behöver kasta ut bajset och sedan göra det plant och kratta runt det blöta lite. Självklart krävs det ju en liten utgrävning med även sådana bäddar, men absolut inte lika ofta. Jag har det inte själv utan jag använder mig av torvmix där det är både torv och spån blandat i en bal. Och sen kan jag kombinera det med lite spån. För Senco älskar att rulla sig i det haha. Torvmixen gör iallafall att det blir lite kompaktare och hade jag bara haft spån som jag hade i boxen innan så luktar det extremt mycket. Så jag håller mig helt enkelt till torvmixen. Och för mig funkar det väldigt bra nu eftersom att det inte fryser då det är kallt. Inte så jätte roligt att stå där med en frusen box om det helt plötsligt bara skulle frysa till en dag, haha ;)
Såhär ser stallpelletsen ut förresten, för er som inte vet! :)

Vad föredrar du när det gäller såna ridtäcken? Och vad är bäst tycker du?
Det senaste har jag varit på jakt efter ett ridtäcke som man kan sätta fast framme vid benen istället för på sadelgjorden. Min syster hittade ett rött sådant för inte så jätte längesedan och det sitter som handen i handsken ungefär! Så nu har jag två stycken som man kan sätta fast framme vid benen. Ett i svart också, fast jag använder det väldigt sällan då det inte blir så jätte mycket täcke över till benen egentligen. Eller så syns halva Sencos rumpa ungefär. Och det är väl lite därför han har ridtäcke isåfall, för att han ska slippa frysa om rumpen. Haha! Har också ett reflextäcke och ett annat ridtäcke som man fäster just runt sadelgjorden.
Vad jag själv tycker är bäst beror faktiskt helt på situation. Nu när det inte är så jätte kallt kvittar det om jag har ridtäcket runt mina ben eller om den sitter fast om sadeln. Eller om jag ens har något ridtäcke överhuvudtaget. Det kan bara vara det att han får ha reflextäcket på sig (som sätts fast i sadelgjorden) då vi kommer ut sent på ridtur eftersom att vi måste rida en bit på vägen. Är det däremot snö eller regnar så föredrar jag aboslut ett ridtäcke som man sätter fast vid benen istället för på sadeln. En lite halvdålig bild på de "nya" täcket, passade honom rätt bra faktiskt! :)
Eftersom att det blev rätt långa svar så kommer resten av frågorna i ett annat inlägg. Haha kanske dags för en frågestund istället då ni verkar ha väldigt många frågor? :o

Gillar

Kommentarer