Så himla töntigt..

Hur har erat flöde på Facebook sett ut de senaste dagarna? Har det varit fullt med massa videos på folk som halsat öl, cider och vin kanske? Det har iallafall mitt Facebooksflöde varit full av! Och jag tycker det är så töntigt! Det finns inga som helst juridiska rättsregler som säger att den personen som "nominerat" dig kan kräva att du ska ge den ett flak med öl om du inte inom 24 timmar har gjort denna halsar-video du också.
Jag tycker absolut inte att det är okej, visst kanske jag låter super töntig nu, men en del utav dem som jag sett på videorna är inte ens 18. Och då får man faktiskt inte enligt lag dricka alkohol, tyvärr små barn. Och ja, jag kan säga så eftersom att jag inte förstår vad de roliga är med att halsa en alkoholhaltigdryck sådär. Jag menar, vad är det ni tänker er att ni ska kunna vinna på det?

Men och andra sidan så har jag läst kommentarer på lite artiklar från folk som blivit upprörda på detta. Och denna är en av dem "Spelar det så stor roll om man ändå bara gör det som en kul grej med några av sina närmsta vänner? För det är väll ändå så det hela började, som en kul grej? Fattar inte varför man blir så upprörd över det. Visst är det dumt att klunka ren sprit, men är man så dum så får man skylla sig själv.
Jag tycker personligen att det är okej om man nu nominerar sina vänner som man vet ändå skulle kunna göra det utan problem. Ser verkligen inget problem i det hela.
Stå för vad ni tycker är kul och om ni nu tror att det ska bli svårt att få jobb efter att man gått ut på krogen och svept ett glas öl så är det nog så att arbetsgivaren antagligen gjort samma sak någon gång, bara inte filmat det."
Den som skrev denna kommentar har till viss del rätt i det den skriver också. Men tyvärr har denna "lek" gått till överdrift tycker jag.

Ett utdrag från artikeln som kommentaren ovan finns på:
- Tack för nomineringen Knut, säger Bert med stark ironi. Sedan sveper han en halv liter öl framför kameran. Dessa filmer har nu tagit över och fullständigt infekterat samtliga Facebook-loggar. Nu har det blivit dags att sätta ner foten. Alkoholhets på sociala medier är INTE okej!

Det hela började i Australien och går under namnet Neknomination. Du blir nominerad av en vän. Då har du 24 timmar på sig att häva 0,5l öl, filma det och lägga ut det på ansiktsboken. Lyckas du med detta får du nominera 3 vänner som då måste följa samma trend. Gör du inte detta är du skyldig din vän ett 6-pack öl, något som verkar ha övergått i ett helt flak öl då utmaningen nådde Svearike.
Här kan du läsa hela artikeln.

Gillar

Kommentarer