Så ledsamt

Men gud vilka ekonomiska konsekvenser det här jäkla viruset drar med sig(!). Gränsen är stängd och för en typ renodlad gränshandelsstad som vad Strömstad är, så har vi det sjukt kämpigt just nu. Tror absolut att det finns andra städer som också har det kämpigt, men ja, ni förstår säkert vad jag syftar på. Köpcentret jag jobbar på har öppet 11-17 och vi är mestadels ensamma när vi väl jobbar numera, vilket är helt galet. Folk blir korttidspermitterade och det skapar verkligen kaos. Vi är så extremt ovana vid det här. Till en början var jag ganska obrydd, vilket jag egentligen fortfarande faktiskt lite är. Har inte helt förstått allvaret. Det känns inte riktigt som att detta är på riktigt.. Men nu när det är prat om att gränsen kommer att hållas stängd i eventuellt ytterligare 14 dagar så börjar det ju slå mig hur illa berörd framförallt min ekonomi kommer bli av detta. Att jobba 11-17 genererar ju inte jättemycket pengar inom handels.. Det börjar däremot ge mig lite panik och ångest nu.

Problemet här är ju att det inte direkt går att ta sig något annat jobb heller, om en arbetsplats har permitterad personal blir det ju konstigt att kunna anställa någon ny. Så det blir en liten ond cirkel utav det.. Jag hoppas verkligen att vi har bukt på det här inom en väldigt snar framtid så vi kan återgå till det normala. Däremot har väl världen aldrig mått så bra som vad den gör nu när det är lite uppstannat. Mindre utsläpp framförallt, det känns ändå bra.

Hade inte tänkt att bara köra på med massa negativt i detta inlägget faktiskt. Försöker ju att se något positivt med saker och ting med, även om det ibland är svårt. Det positiva med detta är ju också att man aldrig jobbar senare än 17.30, vilket ger en möjlighet att kunna hitta på något efter jobbet och det är inte supermörkt. Vilket är perfekt nu när det börjar bli vår i luften. Sen är min lillebror mer hemma då hans flickvän är norsk och ingen av dem tar sig över gränsen just nu. Såklart tråkigt för deras del som ett par, men för min del innebär det ju mer kvalitetstid med min bror, vilket jag tycker är helt fantastiskt.

Detta inlägget blev inte alls så speciellt givande, men kände ändå att jag behövde skriva av mig lite. Hur har ni det i dessa corona-tider. Jobbar ni? Permitterade? Hur klarar ni ekonomin? Berätta!

Gillar