Samarbete med Emelie - Hästveckor

Idag på vårt samarbete så ska vi skriva lite om vilka för och nackdelear det finns med hästsport. Och det kan ju vara lite olika från person till person. Så detta är vad jag tycker; Nackdelar:
- Alla hästar är ju olika och kräver olika mycket jobb. Och att ramla av en häst är ibland extremt smärtsamt faktiskt. Jag har till exempel skador som jag fått från avramlingar som jag nog kommer få leva med resten av livet. Och så är det bara, bara att gilla läget liksom.
- Allt jobb ibland kan vara en väldig nackdel. Det ligger ju väldigt mycket jobb bakom hästar. Dem ska ut ganska så tidigt på morgonen, det ska packas hö hit och dit, dem ska in på kvällen igen, det ska mockas och sen ska man även rida, det ska borstas och dem ska helt enkelt skötas. Det är inte alltid det lättaste, i det stora hela så är det faktiskt ganska så tidskrävande.
- Pengar. Det är ju ingen hemlighet att hästsporten är en dyr sport. Även om jag inte tävlar nu så går det ändå åt flera hundralappar i månaden till hästen. Bra underlag i boxen, foder, nu när sommaren kommer så ska det finnas tillgängligt med flugmedel, bra flughuvor och liknande. Sen finns det ju plötsliga saker som kan hända, hästen blir sjuk eller att något i utrustningen går sönder eller behöver förnyas och det är i princip aldrig så speciellt billigt. Sen behövs ju också hästen värkas/skos med jämna mellanrum, plus sen ska det ju i de flesta stall också betalas stallhyra. Så, inte mycket som är billigt inom hästsporten, tyvärr.

Fördelar:
Nu då till fördelarna som faktiskt överväger till varför jag fortsätter och hålla på med det här.
- Det är så extremt kul och mäktigt att ha kontroll över sådana djur, för som sagt, det är alltså djur på några hundra kilo som vi sitter och trippar runt på, eller flyger över hinder med. Det är väl inte direkt något bara bara?
- Alla framgångar! Senco har ju levererat väldigt mycket det senaste, och jag känner mig så himla glad över att han släpper efter på så mycket mer nu. Vi galopperade i vattnet för inte så länge sedan, och för mindre än ett år sedan var det knappt ens diskuterbart att gå på stranden. Och så har det varit i flera år.
- Dem finns alltid där. En häst, eller ja, djur överlag är ju alltså något som aldrigaldrig kommer att svika dig med mening eller lämna dig. För dem är ju du livsviktig, även om hästen ibland kanske springer ifrån dig eller inte kommer direkt när du kommer till hagen så är den ju extremt beroende av dig.
- Det är så roligt och man kan rensa huvudet! Jag älskar verkligen att sitta på hästryggen. För mig är det en super härlig känsla oavsett om jag sitter på en stor och maffig häst eller om jag sitter på en utav Tildas ponnys. Det är verkligen SÅ roligt! Plus att jag som ofta har väldigt mycket i huvudet verkligen får chans till att "rensa" mig själv i stallet och såklart på hästryggen. Där har man verkligen inte tid att sitta och tänka på det som verkligen inte rör det man håller på med just då.
- All kärlek. Speciellt Senco har börjat lära sig när han gör fel, för då kan han ha dåligt samvete i typ två dagar efter det. Jag har verkligen jobbat stenhårt med att förbättra vår relation och ta igen all förlorad tid som jag istället la på Lovie då han stod med henne, och han uppskattar det verkligen. För han litar ju på mig såpass att han nu vågar göra något som han knappt vågat förut, - gå i vattnet.
Glöm inte att kolla in på Emelies blogg och kolla vad hon anser vara för och nackdelar med ridsporten!

Gillar

Kommentarer