Såna här bloggar fastnar jag för

En unik design som är du - Det tycker jag är rätt viktigt. Visst kan det vara en bra blogg även om dent har en 'standard-gratis design' från en sån sida som man kan ladda ner såna på. Men självklart är det roligare om det är en design som är mer unik.

Bra uppdatering - Då menar jag självklart inte varje kvart för det blir bara jobbigt om det är föööör mycket uppdatering. Men liksom runt minst tre gånger per dag iallafall, med någorlunda mellanrum.

Gärna något om hästar - Eftersom att jag själv pysslar med hästar och sådant så är det oftast som jag kommer in på bloggar som också har 'häst-tema' och det är kul att läsa hur det går för andra som pysslar med samma sak!

Bilder - Om jag kommer in på en blogg som det bara är massa massa text på utan bilder eller om det bara är helt meningslösa bilder så klickar jag bort nästan direkt. Eller om det är bilder som går i repris om och om igen. Det bästa är om det är bilder som är tydliga och verkligen hör till texten i rubriken eller texten i inlägget. Variera bilder, gamla som nya, cambilder, mobilbilder och ja allt vad som nu finns. Haha!

Bloggning med pojkvänner - Haha absolut inte så att bloggare som inte har pojkvänner/flickvänner med på deras bloggar inte är roliga att läsa nu. Men det finns några bloggar som jag nu det senaste börjat följa bara för att dem bloggar tillsammans med deras pojkvänner. Tycker det är så himla gulligt och roligt när han är lite delaktig i till exempel videoinlägg framförallt! Så har du pojkvän/flickvän låt dem vara med! :D

Varierande inlägg och inte bara vardagssnack - Jag själv försöker hålla mig ifrån att bara skriva om vad jag gjort idag och vad som händer imorgon. För jag vet själv att jag inte alls tycker om att läsa det i typ varje inlägg på andra bloggar. Ju mer varierat det är desto intressantare, roligare och finare kan det bli. Då tröttnar man dessutom inte lika lätt om det är bra variation på inläggen.

Var dig själv - Du kommer bli ännu mer omtyckt om du bara är dig själv och inte spelar någon annan i din blogg. I längden är det det du kommer komma längst med och är du dig själv kan folk bli nyfikna på dig och vilja följa dig och din blogg ännu mer.

Tänk på hur du skriver - En sak som jag märkt att vissa bloggare missar väääldigt mycket är språket och hur dem skriver! Typ alla har ju mer eller mindre en blogg idag. Stora som små. Och vill man ha 'fasta läsare' så får man nog lära sig eller iallafall tänka på hur man ska skriva så att dem som ska läsa orkar läsa hela inläggets text. Alltså så att man till exempel inte startar varje mening med samma ord. Sen tycker jag att det underlättar lite om man skriver en lång text att man då styckeindelar, anväder sig av rätt svenska och storbokstav samt avslutar med punkt och inte förkortar massa ord. Som mkt, tsm, och haha ja, alla dessa förkortningar som nu finns. Men var och en har ju sin blogg för att kunna göra den till sin. Men bloggar som innehåller massa fortkortningar, ingen stor bokstav i början av meningerna och har för långa och ointressanta texter har jag svårt för.

__________________________________________________________

Bloggar som innehåller allt eller bara några av punkerna över här är ju helgrymma och absolut såna som jag kan titta in på flera gånger per dag. Dock har jag ännu inte hittat någon blogg som innehåller alla punkter. Men det kommer väl kanske :D

Gillar