Sencos framgångar

Jag förstår att ni blir jätte förvirrade när jag ena stunden säger att jag vill prova något annat, och sen nästa fortsätter som ingenting. Men jag skrev som sagt att inget var bestämt, jag har inte kontaktat någon av dem som hade förslag som jag nog var öppen för. Det var bara något jag tänkte lite i det blå ungefär. För som sagt, Senco köptes inte till mig och var inte mitt val. Men jag älskar Senco väldigt mycket och han verkar faktiskt göra detsamma med mig. Hur som helst, det var jätte jobbigt då vi träffade på Lovie i hennes hage intill vägen. Jag tycker inte om att inte ha kontroll. Jag är fullt medveten om att man inte kan ha full kontroll på en häst runt sisdär 300kg. Men man kan ändå ha ett litet hum om vad som ska hända och veta att man ändå har ett litet övertag. Inte ens det hade jag då han väl förstod att det var Lovie som var i hagen. Vad jag än gjorde lyssnade han inte. Jag fick alltså hoppa av för att få kontakt med honom och dra honom därifrån. Visst kan man i fortsättningen bara tänka sig för om hon är i just den hagen. Men om jag träffar på henne ute på en ridtur då? Då båda är lösa? Ah, nej. Vi får helt enkelt hoppas att jag slipper det! :) Nu till de framgångar jag är sjukt stolt över:Kortgalopp. Senco har blivit lite mer positiv till kortgalopp. Då Hector travar lite mer älgtrav (ni som har travare förstår nog ;) det är trav som går väldigt fort och som ryttare kan man uppleva den obehagligt då man har svårt att följa rytmen.) och ligger Senco bakom så har jag märkt att han gärna släpper efter för kortgalopp. Vilket var jätte svårt att få till på honom förut.
Vatten & lera. Senco har typ alltid varit en liten mes när det kommer till att gå i vatten och lera. Han har inga som helst problem med att bli spolad eller så, men att gå i vatten och lera. Han tar sig hellre en runda upp i skogen på fem minuter extra bara för att slippa. Det har blivit bättre till då det kommer lerpölar i alla fall. Visst går det lite sakta, men han går igenom det i alla fall!
Till vatten då. På ridturen i tisdags så red jag och Tilda på stranden. Och det kan också vara lite läskigt då han inte har full kontroll över hur underlaget är. Man kan sjunka lite och det ser i princip likadant ut så man har inte någon säker plats att snabbt "fly" till. Men då gick vi igenom stora och ganska så djupa "vattenpölar" som kan bli då det är långgrundt på stränder. Och vi avslutade på stranden med en galopp genom en ganska stor "pöl". Då var jag glad och lagom stolt, haha!Ensam. Att han har gått från att typ aldrig vara ensam och då han väl var ensam så var han hur orolig som helst. Vad man än gjorde lugnade typ inget honom.
Men idag står jag och han ensammna i stallgången och borstar och gosar. Vi går på promenader bara jag och han helt utan problem. Och vi jobbar fortfarande på ridturerna. Men det är helt klart grymma framgångar tycker jag. Det börjar bli mer häst utav honom. Även om det är väldigt "sent" då han snart blir 25.
♥♥♥

Gillar

Kommentarer