Tankar kring framtiden

Såg ni på Ryttareliten igår? Alltså gud vad sugen jag blir på en redig häst när jag ser det! En häst som tål träning, ha en paddock, tillgång till ridhus och att börja tävla igen. Jag är sugen på riktig mot- och medgång. Jag skulle verkligen satsa på det..

När jag valde gymnasium så var det kriminaltekniker jag ville bli, det var i mitt sikte så det var så det skulle bli. Då var det ju självklart att jag skulle gå samhällslinjen. Nu dock, så kan jag börja fundera på om jag valde det för min skulle eller för min omgivning som sa "självklart ska du gå det så att du kan bli kriminaltekniker. Det har du ju sagt sedan du var jätte liten!" Jaha, så bara för man sagt det sedan man var liten får man inte ändra sig nu?
Ändrat mig är iallafall precis det jag börjar göra. Jag vet inte om det längre är något jag skulle vilja jobba med resten av mitt liv efter att ha spenderat typ en fjärdedel av mitt liv i skolan.
Kanske skulle jag valt ett ridgymnasium så att de tre åren verkligen var roliga och kunde ge massor av kunskaper och erfarenheter inom ridning. Men jag kanske skulle tröttna på det, att ha hästar nära till hands både i skolan och att hålla på med dem som ett fritidsintresse liksom. Sen kanske det inte är något tiptop jobb att hålla på med resten av sitt liv, eller? Däremot, eftersom att jag inte längre alls är säker på vad jag vill, så går jag ändå en ganska bra linje för vilsna barn som jag just nu. Går man samhällslinjen så behöver man egentligen inte veta vad man vill hålla på med sedan.
Men det känns ändå lite frustrerande att inte alls veta..

Gillar

Kommentarer