Tankarna idag och för ett år sedan

För ett år sedan satt jag och gick igenom ett jättejobbigt breakup. Jag gick med tankar som "hur ska jag klara av alla dagarna framöver nu?" Jag vänjer mig väldigt fort med saker och ting och blir gärna bekväm i det, vill inte ha drastiska förändringar då jag är rädd att det inte ska bli bra. Och det var ju exakt vad detta blev, plötsligt fanns inte någon vid min sida som jag haft så nära i nästan två år. Den omställningen var konstig, oroande och fick mig att känna mig jättedålig. Jag grät dagligen och klankade hela tiden ner på mig själv. Tanken på att fortsätta livet utan honom helt plötsligt fick mig att känna mig så sjukt värdelös och jag visste inte alls hur det skulle bli. Den ovissheten gjorde mig kallsvettig.

Men idag, såhär ett år senare är tankarna om framtiden och allt, helt annorlunda. Idag har jag tankar och funderingar på vem jag är, hur framtiden ska vara, hur kommer det bli då jag ska flytta hemifrån och bo ifrån min lillebror framförallt och även min lilla mamma. Efter allt som hänt det senaste så har jag kommit dem jättenära. Jag och min lillebror speciellt - är så tajta numera. Jag vill så mycket, men ändå inte, om man nu kan uttrycka det så. De jobbiga dagarna för ett år sedan med hur jag skulle kunna överleva utan en pojk som inte ville leva ihop med mig mer, är helt utbytt mot hur jag ska få tag i de stora drömmarna jag har. Hur jag ska få till att få mina drömmar igenom, och ja, ni förstår säkert.

Med detta inlägg skulle jag väl mest bara vilja säga till er som också gått/går igenom tuffa breakups, det kommer lösa sig! Även om det är så himla svårt att tro på då man väl är mitt uppe i det. Ge det tid. Ha tålamod, gör saker som får dig tänka på annat, även om det så är att plocka ur diskmaskinen eller att gå ut med soporna - bara där har du en kanske 5-10 minuter då hjärnan får tänka på annat. Det gäller att sätta upp små mål som man hela tiden kan sikta mot. Det är så man tar sig igenom det, sakta men säkert. För man ska inte sitta och gråta och kasta bort värdefull tid av sitt liv till någon som inte vill spendera sin dyrbara tid med dig. Gör inte det.

Gillar

Kommentarer