Tips - Göra ett kollage rätt i inlägget

Istället för att samla ihop massa bilder och sedan sätta ihop det i ett kollage och sedan ladda upp så kan man göra på ett enklare sätt. Om du till exempel vill göra ett kollage med bilder ifrån weheartit så tar du bara de bilderna du vill ha, högerklickar och kopierar bildens bildadress. Alltså såhär:

Ska förklara lite bättre hur man gör;

1. När du hittat de bilder du vill ha så går du tillbaka till till blogg.se och tar upp sidan för att skriva ett nytt inlägg. Längs ned på rutan så klickar du på "ändra redigerare" så att rutan med de olika alternativen för inlägget försvinner.

2. Och rutan med de olika alternativen som jag menar är alltså de rödmarkerade nedan.

Därefter ska du kopiera denna koden:

Siffrorna är helt upp till dig, eftersom att det helt och hållet beror på hur stora bilderna kan vara i dina inlägg. Så prova dig fram med vilken bredd och höjd dina bilder ska ha.
Tänk också på att bilderna kan se konstiga ut om du har en liggande och en stående bild bredvid varandra. Så ska du mixa med stående och liggande bilder så ha till exemepl två liggande bredvid varandra och två stående bredvid varandra. Det blir ganska fint! Och sen kanske det sparar lite tid istället för att ladda ned bilderna och sedan göra ett kollage och ladda upp det, eller hur? ;)
Hoppas ni förstod!
Tipset är från sannasrum.se och på hennes bloggtipssida hittar ni även en video på där hon förklarar detta ännu bättre, om ni inte förstod!

Gillar

Kommentarer