Två frågor gällande skola

Hej! Får vibben av (och har väl också hört eller sett) att du är en jäkel på plugg! Så tänkte fråga om lite tips för nån som mig? Hur ska man göra typ på arbeten lr uppgifter som man inte förstår alls eller tycker är roliga? Hur ska man få ihop tillräckligt mycket för att läraren ska bli nöjd?? snäääälla hjälp!!!
Nämen oj! Vet inte riktigt om jag håller med dig där dock, men trevligt ändå! Kan själv relatera till det du skriver, jag har också några ämnen som jag inte alls är så speciellt intresserad av, och det går inte att vara jätte insatt och tycka att precis alla ämnen är roliga. Det är egentligen en jätte svår fråga men man måste på något sätt hitta någon motivation i det man ska göra.
Sen vad gäller innehåll så är det inte alla gånger som lärarna bryr sig om du har skrivit 20 sidor eller om du har skrivit 10, för många gånger kan det arbetet på 10 sidor vara aningen bättre än det på 20 till och med. Varför? Jo, för att det är innehållet som spelar roll. På samhällslinjen i trean så säger dem ofta "max antal sidor är 5" (osv osv) och det är bara för att man ska ta ut det viktigaste och inte "dra ut texten" så mycket. Och det kan vara svårt det också, att begränsa sig till det som är mest nödvändigt. Så få inte panik om dem i din klass skrivit 10+ sidor och du sitter där med exempelvis 5. Läs bara igenom arbetet och känn dig nöjd, finslipa och se om allt du behöver ha med är med. Då kan ditt arbete vara minst lika bra!

Hejsan!
Jag snubblade in på din blogg och den är väldigt fin och intressant att läsa :D
Det är nämligen så att jag också skriver ett gymnasiearbete om att vara medberoende. Men jag har fastnat lite... Får jag fråga vad du har använt dig för typ av metodredovisning? :) Det var smart att lägga fokus på både den beroende och medberoende. Har tänkt att arbetet skulle bli för stort om jag tog med båda men det kanske går.. haha.
Tacksam för svar! :) Du får jättegärna komma med tips om arbetet! :)
Roligt att du tycker det om min blogg! :) Men gud vad glad jag blir av att höra att du också skriver om medberoende och liknanade! Det är ju ett oerhört viktigt ämne och jag tror att det är ganska så många som inte vet hur det är att vara medberoende och hur det är att verkligen leva så.. Så det är ett jätte bra ämne du valt! Men, som sagt lite klurigt ibland. Jag har ju valt att lägga fokus på både den beroende men också den medberoende eftersom att de båda är sjuka tillstånd. Är du beroende har du en slags sjukdom, men är du medberoende är det också en slags "sjukdom", faktiskt. Så är du verkligen insatt så är det inga problem, det gör bara arbetet (i mina ögon) betydligt mycket vassare! Tänker vi på samma metodredovisning så är det alltså hur du ska gå tillväga för att besvara alla frågor och så du har i ditt arbete, eller? För isåfall så har jag använt mig av böcker, en del internetsökningar men jag har också intervjuat en nykter alkoholist för att få lite perspektiv och vinklar från hans sida på saker och ting.
Vet inte riktigt vad för typ av tips du tänker dig, men kommentera gärna igen om det är något du kommer på! Jätte roligt att du valt detta ämne förresten, stort lycka till!!

Gillar

Kommentarer