Vad är en bra blogg?

Denna typ av fråga är långt ifrån första jag får. Men har funderat på det ett tag och har det senaste faktiskt kommit på vad en bra blogg för mig är.
En bra blogg för mig är helt enkelt en blogg med en tydlig inriktning. Mycket vardagsinlägg men som ändå innehåller genomtänkta inlägg. Bloggen måste på något vis "ge mig något". Inget slarv och en bra design som är lätt och enkel att hitta i. Alltså inte bara "Hej idag var jag i skolan och sen stallet, det var kul och det här gjorde jag" liksom, det är inte så kul i längden att läsa om. Sen är det ju ofta hästbloggar med denna typ av inriktning (alltså genomtänkta inlägg) som oftast brukar falla mig i smaken. Men det finns även en del livsstilsbloggar om faller mig i smaken också som inte är hästbloggar.

Exempel på några "typiska" hästbloggar som verkligen är sådana som faller mig i smaken är:
http://engmanamanda.blogg.se/ - Just eftersom att hon är ganska duktig på att lägga upp vardagsbilder som är relaterade till hennes ridning. Sen är det ganska kul att följa hennes resa med Bert och hennes nyinköpta tillskott Frasse.
http://cajsaolsson.blogg.se/ - Hon är också ganska så duktig på att uppdatera med hennes vardags med hennes hästar men också om hennes stämdiga kamp med Cystisk Fibros.
http://isabellabergh.blogg.se/ - Också en klassisk hästbloggare som uppdaterar om hennes vardag med hästar. Hon har dessutom en pappa som har en del travhästar samt ett travstall och har det väl aningen lättare i hästlivet än vad majoriteten av oss kanske har. Därav en liten anledning till att det är kul att följa henne och avundsjuka sig lite på dem som har det så himlans bra haha.
http://fillanhoglund.blogg.se/ - En hästblogg som såklart uppdateras med den hästliga vardagen, men blandat med lite annat som en vardag kan innehålla med.
➜➜ Nu är det här bara ett litet snabbt urdrag utav de hästbloggar jag följer. Men kollar man in på dessa fyra så kan man snabbt se att det är en hästblogg och man luras heller inte av det när man kollar igenom bloggen, och det är precis det jag menar. Att det sedan är lite tips och trix inblandat i inlägget gör bloggen bara ännu bättre och mer spännande! ➜ Nu är det här bara ett litet snabbt urdrag utav de hästbloggar jag följer. Men kollar man in på dessa fyra så kan man snabbt se att det är en hästblogg och man luras heller inte av det när man kollar igenom bloggen, och det är precis det jag menar. Att det sedan är lite tips och trix inblandat i inlägget gör bloggen bara ännu bättre och mer spännande!

Till andra bloggar utan hästinriktning så är detta några exempel på vad som faller mig i smaken:
http://hannalovisasol.se/ - Hennes blogg har jag nog fastnat för eftersom att hon är himla duktig på att alltid fylla bloggen med färska och tydliga bilder.
http://andreahedenstedt.se/ - Mest bara för att hennes inlägg överlag är himla bra. Varje inlägg har en genomtänkt grundtanke och sen är hon duktig på att få med sig sin systemkamera och ta kort, på exempelvis caféer och restauranger. Så det är mysigt att se!
http://linnamandastrm.blogg.se/ - Och självklart hon som gjort min design, hennes blogg gillar jag skarp. Dels för att hennes design är väldigt fin, men hon delar med sig av hennes vardag som är lite inredning och sådant.

Så om din blogg innehåller något av det ovan och jag inte vet om dig och din blogg, visa dig! 😊

Gillar

Kommentarer