Vad är oddsen för denna tur?

Varning för aningen förvirrande inlägg, haha.
Ridturen idag var verkligen över förväntan bra! Höll visserligen på att ramla av två gånger (!!), och jag känner bara, när det händer två gånger, varför ramla jag inte bara av? Var det idag man skulle köpt en lott typ? ;)
Hur som helst, vi red turen som tar allra längst tid. Över bron (alltså över brooon med Senco!! Vilket inte var några problem överhuvudtaget, såklart? ;)), ner i skogen där stigen typ börjar försvinna (hur bra träning som helst!), sen red vi lite över två gärden, sen red vi på en stig som går längs en kohage. Där får man hålla tungan i munnen så man inte kommer för nära och får sig en stöt haha, den stigen leder sedan till en klippt "grässtig" enkelt förklarat. Längs denna grässtig var det iallafall vatten och på vissa ställen gamla stenmurar. Ni vet stenar som är lagda som "staket" ungefär haha.
Tilda red på Helge som är en ganska speciell häst, han är fullt beroende av att ryttaren styr och behöver då skänklas på väldig mycket för att hålla farten uppe. Då vi började galoppera så var det under en sträcka som han körde fullt ös på, sen typ stannade han och då ville Tilda att jag skulle vara först så att det skulle bli som en liten 'drivkraft' så att Helge skulle springa på mer. Så jag satte fart med Senco och han sprang tills dessa stenar kom, då tvärnitade han (och här var första tillfället då jag var nära på att ramla av haha) Så då fick Tilda tag i en pisk och kunde köra först igen, omväxling är bra haha ;)
Sträckan där det är grässtig är ganska lång så vi körde galopp/trav i princip hela vägen. När grässtigen sedan tog slut och hårdgrus istället skulle börja så vände vi bara och körde samma tillbaka. Väl tillbaka inne i skogen (alltså där stigen nästan var igenväxt) så fick Senco för sig att något var antigen på bogen eller längst upp på hans högra ben, så han tog fram högra benet och skulle helt enkelt klia eller vad han nu skulle, dock klantig som han ibland är så tappar han balansen och halva hästen hamnar i någon slags position på marken. Jag var med på att han skulle klia på benet men inte att han skulle tappa balansen, så jag hängde typ fram på halsen men satt ändå kvar, så slapp återigen under turen lindrigt undan med att ramla av ;)
Efter allt detta springande så var Helge genomsvett. Hans svett hade blivit vitt och skummigt typ. Haha! Och Senco hade endast lite svettmärken där sadelgjorden hade suttit. Kondisen börjar ta sig på honom! ;)
Plus att han ändå börjar bli gaaanska musklad, eller vad tycker ni?
Alltså hur jäääkla fiiin?!!?! ♥♥

Gillar

Kommentarer