Vad hände med den bruna hästen?

Fick en fråga häromdagen om vad som hänt med den bruna hästen, varför jag inte rider på den mer och varför jag inte skriver om den här mer.
Så, jag ska berätta. Jag antar att den bruna hästen i fråga är Lovie.
Den 17de oktober skrev jag ett inlägg om henne, där jag skrev att vår resa hade tagit slut. Den 3dje november flyttades dem sedan till Tilda för att dem skulle säras på.

"I början var hon ingen häst som jag ville sätta mig upp i sadeln på och rida eftersom att hon var och är så sjukt speciell. Hon är inte som alla andra hästar. Men när jag väl satte mig upp i sadeln för första gången för några år sedan så märkte jag att hon faktiskt var helt okej. När man väl började hitta knapparna på henne så var hon hanterbar. Och ju mer jag red på henne desto roligare började jag tycka att det var eftersom att hon och Senco är så fruktansvärt olika. Det är galet mycket motor i denna gamla häst och hon får ibland ryck och lyder inte för fem öre. Vilket ger att man får mycket mer att jobba med och det hände verkligen något på ridturerna. Lovie är också i perfekt storlek till mig själv. Jag känner mig inte stor på henne, hon är inte för stor för mig och hon har en alldeles lagom höjd. Hon är hög och lång i halsen, har en grymt stor vilja och vill ibland ge så mycket mer än vad hon egentligen själv kan. Senco är ju den perfekta ridskolehästen och lyder som en hund ungefär. Så händer ju inte så mycket på honom..
Jag har lärt mig väldigt mycket på och av henne. Hon är väldigt lätt för dressyr och styr man på hinder hoppar hon mer än gärna.

Vår resa tar nog slut här. När väl Senco och Lovie är särade på så kommer jag nog inte sitta upp i hennes sadel igen. Eftersom att när dem väl är särade på och allt iallafall är okej med Senco så kommer dem inte sättas ihop igen. Man ska i och för sig aldrig säga aldrig. Men ja. Högst troligt att sist gång jag red på henne var sista gången. Tack för allt Lovie ♥"
Hela inlägget hittar du här

Det var Senco och Lovie i ganska många år faktiskt. Bara dem två i ett stall. Helt ärligt så saknar jag henne ibland. Hon är mer matchande till mina ridambitioner och storelksmässigt. Senco är till höjden passande till mig. Men Lovie är lite grövre och Senco har en ganska tanig kroppsbyggnad. Men nu är det som det är och denna förändring har bara gjort positiv inverkan på Senco och det är han som är min så jag får bara vara glad över det.

♥♥

Gillar

Kommentarer