Vår första ridtur utan sällskap

Ridturen idag var som sagt ganska så kort och enkel just eftersom att det var första ridturen då han reds ut på ensam på säkerligen fleeera år. Då han stod med Lovie så var det ju bara dem två i stallet och eftersom att Lovie absolut inte kunde stå själv i varken stallet eller hagen så kunde jag aldrig ta ut Senco själv där. Så sett blev ju han också van vid att aldrig behöva ridas ut på ensam eftersom att Lovie alltid var med.
Men nu när han istället står hos Tilda, utan Lovie så känns det verkligen som att han blivit mer självständig. Jag är så himla stolt över honom att han nu helt utan problem står lugn och fin i stallgången då det bara är jag och han där. I början tyckte han att det var jätte läskigt och han ville absolut inte vara ensam, men idag, några försök senare så är han hur duktig som helst!

Ridturen blev lite längre ifrån stallet än vad de "test-promenaderna" vi tidigare har gjort har varit. Lite orolig blev han ju längre från stallet vi gick, han gnäggade två gånger och han fick grymt mycket energi på vägen hem. Han var lite svår att få ner i ett skönt skritt-tempo, vilket gjorde att jag fick göra halter ganska så ofta eftersom att Senco är expert på att inte riktigt ha koll på sina ben och hovar när det egentligen går lite för fort för honom. Och i lite fel tempo kan ha då snubbla helt enkelt, haha min lilla klumpeduns! Men för att vara första gången vi gjorde detta så tycker jag faktiskt att det är helt okej. Nu har vi ju gjort första gången, och första gången är alltid värst när det gäller i princip allt. Så vi får bara hoppas att det blir bättre och bättre som det blev med att stå själv i stallgången!! :)

Gillar

Kommentarer